בוויקיפדיה תמצאו ש"מתקפת יום-אפס (Zero-day attack) הוא כינוי לשימוש בפרצת אבטחה שלא הייתה ידועה עד כה, על ידי תוקפים שונים. המילה "אפס" מתייחסת ליום האפס מזמן פרסום הפרצה. מכיוון שהפרצה לא מוכרת, אין לה עדיין תיקון (במקרה של באג פשוט) וכמו כן מוצרי אבטחה שונים לא מכירים אותה." כלי חדשני מציע הגנה מפני ניצול פרצות כאלה – קבלו את ExploitShield
תוכנות אנטי וירוס הן כלי הגנה טובים עד מידה מסוימת. כמו שכתבנו כבר כאן בעבר, הן מספקות הגנה מפני איומים ידועים, אבל עיקר החולשה שלהן הוא בזמן שלוקח להן להתעדכן. מרגע שהתגלה וירוס חדש, או זדונה אחרת, לוקח למפתחי האנטי וירוס כמה ימים, עד שהם מפתחים את האנטי דוט שלהם.
פרק הזמן הזה – זמן מת, שבו אנחנו למעשה חסרי הגנה – הוא חלק מאותו "זמן אפס". בתוך הזמן הזה יכולים מפתחי וירוסים לפתח ולהפיץ זדונות שונות, שעלולות להדביק – במהירות – מחשבים חסרי הגנה.
לצערנו, דווקא הדפדפנים, שבאים במגע מיידי עם הרשת, הם אלה שרגישים במיוחד לפרצות אבטחה שונות, שניתנות לניצול. אחריהם מגיעות ורגישות כל התוכנות האחרות, בין אם מדובר בתוכנות דואר, תוכנות עיבוד תמלילים או ניגון וידאו, וכן, זה כולל גם תוכנות של אפל, כמו קוויקטיים או אופרה.
ExploitShield protects against the most dangerous types of exploits, the ones that result in complete system compromise by running arbitrary malicious code and which are normally used by cyber criminals to infect users with financial-driven malware, botnet infections or corporate espionage malware. ExploitShield focuses on protecting prevalent applications against attacks which result in system compromise by executing malicious code."
ExploitShield הוא כלי שכדאי לכם להכיר – ולהתקין. הוא מספק (באותה מידה שבה הוא מספק, כמובן) הגנה מפני זדונות שמנצלות את רגישויות יום-אפס. הוא פרואקטיבי לחלוטין, לא דורש שום דבר מהמשתמש – לבד מלהתקין אותו – ואין עניין של סריקות מחשב או פעולות אחרות שיש לבצע. במידה ומתגלה איום על התוכנה שלכם (מהדפדפן, דרך מעבד התמלילים, אקרובט או כל תוכנה אחרת), אקספלויטשילד סוגר את התוכנה ולא מאפשר לאיום לחדור למחשב שלכם.
החלק הכי טוב?
הוא חינמי, למשתמשים פרטיים. הורידו אותו כאן.